✔ لمینت سه لایه غیر حلالی؛
صنعت چاپ و بسته بندی به جهت ایجاد نمودن ویژگی ها و خصوصیات های نوین در کاغذ و مقوا و تنوع در مصرف، روندهای تکمیلی بسیار گسترده ای صورت میپذیرد. از آن جمله ما میتوانیم به لمینت اشاره داریم. لمینت در یک دیدگاهی کلّـــی عبارت میباشد از؛ بر روی یک دیگر فیکس کردن دو یا چند لایه به مقوا یا کاغذ از سوی یک واسط شیمایی که بعد از انجام این روند به گونه یک محصول واحد و یک دست درآید. حال مقصود از لمینت سه لایه غیر حلالی چیست! آیا شما میدانید؟
در ابتدا بهتر است چنین بگوییم که؛ لمینت چاپ نمیباشد. بلکه پس از آن که کار چاپ به انجام میرسد آنرا پرس نموده یا لمینت مینمایند. آن نیز با عرض های گوناگون دستگاه ها ضمن شرکت صورت میپذیرد. روند لمینت نمودن به شیوه های متعددی انجام میپذیرد که پر کاربردترین و پایه ترین آن ضمن صنعت چاپ به ویژه بر روی کاغذ رول به دو نوع غیر حلالی و نیز حلالی است.
ابتدا به یک تعریف مختصری از لمینت سه لایه حلالی اشاره میکنیم.
▪ لمینت سه لایه حلالی؛
بدین شیوه از زرین های گوناگون و هارد نر تحت عنوان واسط شیمایی مورد استفاده قرار میگیرد که بعد از ترکیب نمودن با یک حلال (به عنوان نمونه؛ اتیل استات) ضمن صنعت هایی که محصول پایانی نیاز به دوخت و سیل گردیدن در دمای بالایی را داشته و یا با بهره گیری از مقوا و کاغذ حاصله به منظور بسته بندی مواد گرم استفاده میشود، مورد بهره گیری واقع میگردد.
▪ لمینت غیر حلالی؛
لمینت غیر حلالی به منظور حفظ آثار چاپی مورد استفاده قرار میگیرد. به عبارتی لمینت نمودن به معنای بهره گیری از لایه نازکی بر رو و یا پشت صفحه چاپی است که از آن در مقابل دگرگونی دما و یا رطوبت محافظت به عمل می آورد. لمینت به عبارتی دارای حالت مایع است و اقسام مایع لمینت بر روی سطح های گوناگون عمل چاپ غیر مستقیم را به انجام میرساند.
به لحاظ شیوه ها و روندهای لمینت نمودن غالباً قسم بندی های خاصی ضمن بازار کار به چشم میخورد.
✔ به عنوان نمونه؛
براق و یا مات. گرم و یا سرد.
ولیکن در کل مفهوم این شیوه حاوی سطوح پلاستیکی میباشد. سطح های پلاستیکی نیز در اینجا دارای خصوصیات خاص و ویژه ای است. به لحاظ؛ ضخامت (بر اساس میکرون)، ابعاد و سایز (رول یا شیت بنا بر دستگاه).
همانگونه که بیان داشتیم، لمینت چاپ نیست. بلکه پس از آن که کار چاپ میگردد آن را پرس نموده یا لمینت مینمایند. آن نیز با عرض های گوناگون دستگاه های آن در شرکت ارائه میشوند. لمینت حاوی دو گونه است؛ سرد و گرم.
لمینت سرد حاوی این ویژگی ها است؛
- نازک تر
- گران تــر
- زیبــا تــر
- ظریف تر
حال آن که لمینت متداول لمینت گرم به گونه مات یا براق میباشد که غالباً به منظور کارهای عظیم یا همان لارج فرمت و یا پلتن مورد بهره گیری واقع میگردد. رایج ترین شیوه لمینت شیوه لمینت گرم میباشد که ضمن آن پوشش پلاستیکی را با حرارت بر روی سطح میکشند و قرار میدهند. این کار از گذشته های دور هم متداول بود که در اصطلاح عامه بدان پرس میگفتند و به منظور انجام امور در قطع کوچک بود. دستگاه ها در عالم کنونی البته در اکثر مواقع به گونه رول میباشد و در کشورهای مختلف از آن بیشتر ضمن چاپخانه هایی که از دستگاه های چاپ دیجیتال برخوردار هستند، میتوان مشاهده کرد.
لمینت به چند شیوه انجام میگیرد ؟
لمینت بدین شیوه به دو گونه مات و براق انجام میپذیرد و میتوان هم پشت و هم قسمت رویه را به دو گونه لمینت نمود.
شیوه سرد در اکثریت مواقع به منظور محافظت از سطح کار چاپ گردیده و به وجود آوردن جلوه های هنری مورد استفاده قرار میگیرد. تفاوت این شیوه با شیوه گرم در نبودن حرارت و استفاده یک لایه به شدّت نازک ضمن این سیستم میباشد. به عبارتی میتوان چنین گفت که معادل کار سلفون کشی میباشد. البته این کار با پاشیدن مواد به صورت مایع خاص پلیمری نیز ممکن است.
بدین روش در اصطلاح کوتینگ میگویند. غالباً پس از پلات کار چاپ گردیده آن را لمینت مینمایند. لمینت، شدّت رنگ ها و از سویی کنتراست رنگی ضمن تصاویر چاپ گردیده را بهبود مینماید. تصاویر چاپ گردیده با رنگ هایی درخشان، نشانگر مقدار کیفیت بالاتری میباشد. لمینت مانع از به وجود آمدن عواملی چون؛
- ایجاد چین و چروک
- اثر انگشتــان
- پریدگی رنگ
- کور شدگــی
- لک گردیدن
- چربی
که ممکن است در محیط کار رخ دهد، بر روی کار چاپ شده میشود.
دستگاه لمینت، امر لمینت نمودن را به انجام میرساند از این وسیله در کشور، گونه های بسیاری با کیفیت های متنوع به چشم میخورد. به همین علت توصیه میکنیم پیش از اتخاذ چاپخانه مد نظر خود حتما دستگاه ها را مشاهده نموده و از کیفیت مواد ابتدایی خود مطمئن گردید.
▪ کاربرد لمینت نمودن چیست؟
لمینت های بسته بندی منعطف برای محصولاتی مورد استفاده واقع میشود که نیازمند محافظت و یا ماندگاری بسیار بالایی میباشند. برای مثال میتوان به نمونه های ذیل اشاره نمود؛
- بسته بندی در صنایع لبنی
- بسته بندی مواد خوراکی
- کیسه ها به گونه زیپ کیپ
- به عنوان عایق
- در صنعت پزشکی
- بسته بندی محصولات آرایشی
- بسته بندی حبوبات و خشکبار
▪ در یک دیدگاهی کلّی دستگاه های لمینت به سه قسم تقسیم میشود؛
- لمینیتور کتابچه ای و یا کیسه ای
- لمینیتورها به صورت رول حرارتی
- لیمینتورها به صورت رول ســــــرد
▪ برخی از مزایای استفاده از لمینت سه لایه غیر حلالی ضمن بسته بندی؛
- افزایش در استحکام پوشش
- کیفیت چاپ بسیار بالا
- استحکام در مقابل ضربه بسیار و نور
- مقاومت و دوام بسیار در مقابل رطوبت
- بهداشتی و تمیز بودن
- روند تکمیل پذیری محصول مورد نظر
- برخورداری از قابلیت دوخت حرارتی
- فروش و بازاریابی محصول
▪ معایب استفاده از لمینت سه لایه غیر حلالی ضمن بسته بندی؛
از جمله معایب استفاده از لمینت چند لایه در بسته بندی؛
- هزینه بسته بندی بسیار بالا
- بدون کاربرد بودن در بسته بندی قطعات بزرگ و سنگین
میباشد.
▪ و در پایان؛
و در پایان، ما نیز به جهات گوناگون لمینت سه لایه غیر حلالی اشاره نمودیم. شما میتوانید با استناد به مطالب فوق، تصمیمات خود در ارتباط با تهیه آن را اتخاذ نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید